Gönlümüzün Sultanı Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur?

Kuruyemiş denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden birisi kuşkusuz Antep fıstığı oluyor. Sofralarımızın en değerli lezzeti olan bu fıstık, yeri geldiğinde karışık kokteyl tabaklarını süslüyor yeri geldiğinde de katlı bir pastanın lezzetine lezzet katıyor. Ancak her zaman kavrulmuş halinin makbul olduğunu söylemek de gerek. Antep fıstığı, o kavrulmuş lezzeti ile küçük büyük herkesin damaklarını tatlandırmayı başarıyor. Üstelik çıtır lezzetli halini kendi evinizde yapabilmeniz de son derece kolay bir iş. Yani dışarıdan kavrulmuş halini daha pahalı fiyata almak yerine çiğ halinde alıp kavurmak daha uygun olacaktır.

”Bugün sizler için Antep fıstığı nasıl kavrulur?” sorusunu yanıtlamak istedik. Kavurma yöntemlerini fırında ve tavada olmak üzere 2 gruba ayırmamız mümkün. Damak zevkinize göre dilediğiniz kavurma yöntemini tercih ederek birbirinden güzel lezzetlere imza atabilirsiniz.

kapalı antep fıstığı, antep fıstığı nasıl kavrulur

Fırında Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur?

Günümüzde en sık tercih edilen kavurma yöntemlerinden birisi kuşkusuz fırında kavurma yöntemi. Siz de evinizde pratik şekilde fıstık kavurmak istiyorsanız bu tekniği deneyebilirsiniz. Ancak fırında daha çıtır lezzette Antep fıstığı elde edebilmek istiyorsanız bazı püf noktaları göz ardı etmememiz de büyük fayda var.

*Suda Bekletmeyi Unutmayın!

Kavurmak için yaş fıstık alacağınız için fıstıklarınızı öncelikle 2-3 saat boyunca suda bekletmelisiniz. Ilık su, fıstıkların üzerindeki kırmızı kabukların daha kolay sıyrılmasını sağlayacak ve böylelikle kavurma işleminizi daha kolay şekilde gerçekleştirmenize yardım edecektir.

*Kapalı Fıstıkları Çıtlatın!

kasede açık antep fıstığı, antep fıstığı nasıl kavrulur

Antep fıstıklarından birkaçı sert yapıda olduğu için kabuğundan ayrılmayabilir. O nedenle bu şekilde kapalı çıkan fıstıklarınızı bir kenara ayırarak kıracak yardımı ile çıtlatabilirsiniz. Ancak kıracağı tam anlamıyla bastırmamaya dikkat edin. Aksi taktirde fıstığı tamamen kırarak içini ezilmiş halde tüketmek zorunda kalabilirsiniz.

*Güzel Bir Sos Hazırlayın!

Fıstıkların daha aromatik bir tada kavuşabilmesi için kendi damak zevkinize uygun bir özel sos yapabilirsiniz. Örneğin: 750 gram oranındaki fıstık için yarım su bardağı su, 6 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı un ile aromatik bir sos hazırlayabilmeniz mümkün. Tuz eridikten sonra tüm sosu fıstıklarla harmanlayabilirsiniz.

*Fırınlamayı İyi Ayarlayın!

Sosla güzel şekilde harmanlanan Antep fıstıkları, 150 derecelik fırın ayarında 35-40 dakika boyunca pişirmelisiniz. Ancak fırın ısısının mutlaka ideal ısı ayarına getirilmesi şart. Aksi taktirde fıstıklar istenen çıtır lezzetten uzak kalabilir. Ayrıca fıstıklar ara sıra fırından çıkartılarak yeniden karıştırılmalı. Bu sayede fıstıklar, birbirine yapışmadan daha eşit şekilde pişmeye başlar.

kapalı antep fıstığı, antep fıstığı nasıl kavrulur

Tavada Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur?

Tavada kavurma yönteminde de diğer fırın yöntemi olduğu gibi suda bekletme ve soslama aşamaları uygulanıyor. Ancak, tuzlu su karışımı, fıstıklar kavrulduktan sonra üzerine ekleniyor. Ardından bir süre daha kavurmaya devam ettikten sonra pişirme işlemine son veriliyor.

Not: Antep fıstığı, her zaman tüketilecek kadar kavrulmalıdır. Aksi taktirde fazla kavrulan fıstıklar bir süre sonra bayatlayarak daha kötü hale dönüşebilir.

Toptan kuruyemiş tadına Kuruyemiş Borsası farkı ile ulaşmak için sitemizden sipariş verebilir, gramajı daha az olan siparişleriniz için Hacıbaba Kuruyemiş’i ziyaret edebilirsiniz.

2 yorum

melek

melek

sosla ilgili farklı öneriler yokmu ben yaptım sos hiç güzel olmadı

Ümran Kurtulmuş

Ümran Kurtulmuş

Tavada kızartmak oldukça pratik oluyor. Diğer kızartma yöntemleriyle aşağı yukarı aynı tadı veriyor. Ben fırında da yaptım, tavada da yaptım pek bir fark yok. İkisi de gayet güzel

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir.

Popüler Ürünler

altın çilek kurusu 5kgaltın çilek kurusu
Altın Çilek
İndirimli fiyat1.850,00 ₺ + KDV(%1)
ananas kurusu 5kgananas kurusu
Ananas Kurusu
İndirimli fiyat800,00 ₺ + KDV(%1)
Antep Fıstık Draje - Sütlü ÇikolatalıAntep fıstıklı sütlü draje
Antep Fıstık Draje - Sütlü Çikolatalı
İndirimli fiyat1.500,00 ₺ + KDV(%1)