Nefis Lezzetinin Yanında Saymakla Bitmeyen Ceviz Reçeli Faydaları

Az bilinen muhteşem bir lezzetle tanıştıralım sizi: ceviz reçeli ! Çilek, vişne, portakal hatta filmlere konu olan incir… Bunlar reçel çeşitleri arasında en bilinenlerden. Oysa aslında pek çok farklı yemişin ve meyvenin reçeli yapılabiliyor.

Ceviz reçeli de bunlardan bir tanesi. Üstelik ceviz reçeli hem son derece lezzetli hem de oldukça faydalı. Ceviz reçeli faydaları konusuna göz attıktan sonra, bu muhteşem lezzeti kahvaltı sofranızın baş köşesine koymak isteyeceksiniz!

Ceviz Reçeli Faydaları Nelerdir?

Yapılması zahmetli, lezzeti tadından yenmez… Peki ama, tüm bu zahmetlere değer mi? Ceviz reçeli faydaları konusunda sizler için derlediklerimi okuduktan sonra, ne kadar zahmetli olursa olsun bu mucizeyi evinize almak isteyeceksiniz!

Günlük Enerji Kaynağı

Öncelikle hemen hemen her türlü reçel gibi, ceviz reçeli de muazzam bir enerji kaynağıdır. Yediğiniz anda sizi kendinize getirir. Ceviz reçeli faydaları arasında belki de ilk etapta görünen budur. İçerisinde yer alan kaymak, şeker ve ceviz bu mucizenin sorumlularıdır.

Her sabah güne zinde başlamanızı sağlar. Yorgunluğu giderir ve konsantrasyonu arttırır. Özellikle sınav döneminde geceler boyu ders çalışanlar için ideal enerji deposudur.

Ceviz reçelinin enerji verici etkisi, sadece uykunuzu alamadığınız bir sabahta değil, enerjiye gerçekten ihtiyaç duyduğunuz anlarda da imdadınıza koşar. Bu anlamda ceviz reçeli faydaları özellikle çocuk sahibi olmak isteyen kişiler için önem teşkil etmektedir. 

Ayrıca nekahet dönemindeki hastaların beslenmesine eklenerek onların daha çabuk toparlanmalarına yardımcı olur. Kısacası enerji ihtiyaç duyduğunuz her anda ceviz reçeli imdadınıza yetişebilir.

Ceviz Reçelinin Vücuda Etkileri

Ceviz reçeli faydaları, kendini organ sistemleri üzerinde de göstermektedir. Vücudumuzun organlarını koruyan ceviz reçeli, metabolizmayı hızlandırarak organ sağlığına büyük bir katkı sağlar. Hızlanan metabolizma hem organların daha sağlıklı ve daha etkili çalışmasını hem de daha çabuk onarılmalarını sağlar.

Ceviz reçelini içerisinde ceviz bulunan öteki yiyeceklerden ayıran başlıca özellik, kullanılan cevizin çığ olmasıdır. Bu şekilde cevizin faydalarını çok daha net bir şekilde görmek mümkündür.

Cevizin içerisindeki Omega 3, insan sağlığı için oldukça faydalı bir maddedir. Bu madde beyin gelişimi için özellikle önem teşkil etmektedir. Bu nedenle ceviz reçeli faydaları arasında beyin gelişime olan etkisini de saymak mümkün

Ceviz, içerisinde pek çok vitamin ve mineral bulunduran bir kuruyemiştir. Bunlardan bir tanesi de magnezyumdur. Magnezyum, vücuda oldukça büyük faydalar sağlayan bir mineraldır. En büyük faydalarından bir tanesi, kırımızı kan hücreleri oluşumunu desteklemesidir. Bu kan hücreleri, deyim yerindeyse vücudumuzun yapıtası niteliğinde olduklara için organların ve dokuların yenilenmesinde etkin bir şekilde kullanılırlar. Tüm bu yenilenme süreçlerini desteklemek adına ceviz reçeli tüketmek oldukça faydalı olacaktır.

Ceviz reçeli ayraca kolesterolu düşürücü bir etkiye sahiptir. Bu özelliği ile kötü kolesterolu yüksek olan kişilerce tercih edilmektedir. İnsan sağlığını tehdit edici bir etkisi olan kötü kolestrol bu şekilde doğal bir biçimde düşürülmüş olur.

Ceviz Reçeli Çocuklar İçin Birebir

Hamilelik döneminde bebeğin anne karnındaki gelişimini desteklemek adına deviz reçeli tüketilmelidir. Bu şekile bebeğin beyin gelişime önemli bir katkı sağlanmış olur.

Ceviz reçeli faydaları çocuklar doğduktan sonra da kendini göstermeye devam ediyor! Çocuklarda kemik gelişimini desteklemek için ceviz reçeli tüketilmesi önerilmektedir. Bu şekilde küçük çocuklar ceviz reçeli faydaları ile anne karnından sonra da sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ederler.

Hastalıklara Karşı Koruma Kalkanı

Ceviz reçeli faydaları eğer tek bir kavram ile özetlenirse, bu kavram “doğal doping kaynağı” olacaktır. Ceviz reçeli sizi hastalıklara karşı korur. Ceviz reçeli içerisinde bol miktarda C vitamini sayesinde bunu gerçekleştirmektedir. Bünyenin bağışıklık sistemini güçlendirerek adeta bir kalkan oluşturur. Özellikle hastalıların kol gezdiği kış aylarında ceviz reçeli tüketmek, sizi mikroplara karşı daha dirençli bir hale getirecektir. Bu nedenle kış aylarında bu reçeli sofranızdan eksik etmemelisiniz.

Ceviz suyunun faydaları için blog yazımızı incelemeyi unutmayın! Toptan ceviz ihtiyaçlarınız için ise Kuruyemiş Borsası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Ceviz Reçeli Nasıl Yapılır?

Ceviz reçeli faydaları konusuna değindik, belki sizi biraz açıktırdık ya da heveslendirdik. Şimdi düşünüyorsunuz, “bu lezzetli reçeli evde nasıl yapabilirim” diye! İşte aklında bu soru olanlar için ceviz reçeli tarifi

Ceviz Reçeli için Malzeme Listesi

Ceviz reçeli faydaları her gün sofranızda olsun istiyorsanız, aşağıdaki malzemeleri kullanarak ceviz reçeli yapmayı deneyebilirsiniz!

1 kilo ham ceviz

1 şu bardağı kireç kaymağı

1 kilogram toz şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

5 adet karanfil

Su

Ceviz Reçeli Tarif Adımları

Ceviz reçeli yapmak için gerekli olan malzemeleri sıraladık. Şimdi sırada ceviz reçelinin tarif adımlarına göz atmak var.

  1. Adım: Tarife ilk olarak malzemeleri hazırlayarak başlıyoruz. Öncelikle cevizleri soymak gerek. Bu adım, belki de ceviz reçeli tarifi içerisindeki en zor adım! Çünkü ham cevizlerin kabuklarını ince ince soymak gerekir. Daha sonra soyduğunuz bu cevizleri, büyük bir kavanozun içerisine yerleştirin ve üzerine cevizleri geçecek kadar su koyun. Cevizler bu su içerisinde iki gün boyunca bekletilmelidir.
  2. Adım: İki gün boyunca suda bekleyen cevizlerin suyunu değiştirme vakti şimdi. Bu işlemi 7 gün boyunca, günde üç kere gerçekleştirmeniz gerek. Bir başka değişle cevizlerinizin suyunu bir hafta boyunca sabah, öğle ve akşam saatlerinde değiştirin.
  3. Adım: Bir haftalık sürenin sonuna geldik! Şimdi cevizleri sudan çıkarma vakti. Sudan çıkan cevizlerinizi kireç kaymağına yerleştirin. Bir gün de bu şekilde beklememiz gerekmektedir.
  4. Adım: Cevizleri kireç kaymağında bir gün beklettikten sonra ertesi güne onları yıkayarak başlayın. Sonra bir tencere içerisine yerleştirin. Üzerine su ekleyin. Cevizin sertliğine göre yaklaşık yirmi dakika ile yarım saat arasında cevizleri haşlayın. Bu süre sonunda tencerenin altını kapatın ve cevizleri soğuk suyun içerisine alın.
  5. Adım: Kürdan ya da mangal sisi gibi sivri bir isim yardımı ile cevizleri delin. Açılan bu delikten cevizlerin içerisindeki acı su çıkacaktır. Bu suyu dikkatlice çıkartın.
  6. Adım: Şeker, limon suyu ve yaklaşık altı su bardağı şu ile oluşturduğunuz şerbetin içerisine karanfilleri ve cevizleri yerleştirin. Kıvam bulana kadar karıştırmaya devam edin. Kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın. Tencerenin üzerine hava geçirebilen bir örtü ya da bir tülbent yerleştirin. Güneş görebilecek bir yere bırakın ve bir gün boyunca bekletin.
  7. Adım: Ve son aşama! Bu bir günlük bekleme sürecinin sonunda cevizleri şerbetten çıkartın. Şerbeti tekrar kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine cevizleri tekrar yerleştirin. İşte reçeliniz hazır!

Ceviz Reçeli Yapımında Lezzet İpuçları

  • Ceviz reçeli faydaları soframda olsun, diyenler tarifi yapmak için çoktan kolları sıvadılar bile. Ancak, dikkat edilmesi gereken bir iki noktaya değinmek gerek. Bu lezzet ipuçları ceviz reçeli yapımında işinizi kolaylaştıracak.
  • Yaş ceviz, elleri boyayan bir yemiştir. Bu nedenle cevizlerle uğraştığınız süre boyunca, elinize eldiven giymeyi unutmayın. Öteki halde ceviz reçeli yapımı sürecinin sonunda ellerinizde lekelerle karşılaşabilirsiniz.
  • Ceviz reçeli yapmak için yılın doğru zamanını seçmek oldukça ö Cevizlerin henüz olgunlaşmadıkları Mayıs ayı, ceviz reçeli yapımı için doğru zamandır. Bu zamanda toplanan cevizler size müthiş bir reçel olarak geri dönecektir.
  • Ceviz reçeli içerisindeki şeker miktarını, kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Hem kaymak hem de şeker kullanımı kimileri için çok fazla tatlı olabilir. Bu nedenle kendi ince ayarlamalarınızı yapmanızı öneririz.

Ceviz ağacı yetiştirmek isteyenler için bilmeniz gereken her şey burada, göz atabilirsiniz!

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir.

Popüler Ürünler

altın çilek kurusu 5kgaltın çilek kurusu
Altın Çilek
İndirimli fiyat1.850,00 ₺ + KDV(%1)
ananas kurusu 5kgananas kurusu
Ananas Kurusu
İndirimli fiyat800,00 ₺ + KDV(%1)
Antep Fıstık Draje - Sütlü ÇikolatalıAntep fıstıklı sütlü draje
Antep Fıstık Draje - Sütlü Çikolatalı
İndirimli fiyat1.500,00 ₺ + KDV(%1)