blueberry nedir sorusunun yanıtı niteliğinde hasır bir sepetten ahşap zemine dökülmüş blueberry taneleri

Blueberry nedir diye sorulduğunda ilk akla gelen yanıt, hiç şüphesiz ki meyve olduğu gerçeği olsa da bu yemişi biraz daha yakından tanımakta fayda var. Çünkü ülkemizde özellikle son yıllarda giderek popüler hale gelen blueberry, sağlıklı yaşam akımının ön plana çıkmasıyla belki de ilk akla gelen meyvelerden biri olduğu için biraz daha yakın ilgi görmeyi hak ediyor.

Mavi yemiş, ayı üzümü ya da yaban mersini olarak da anılan blueberry meyvesi, sağlıklı olduğu kadar besleyici yapısıyla da dikkatleri çekiyor. Fundagiller ailesine mensup bu meyve, her geçen gün daha fazla kişinin günlük beslenme rutininin bir parçası olurken, buna paralel olarak gün geçtikçe daha ulaşılabilir hale gelmiş durumda. Eğer siz de mutfağınızda bu tada yer açmak isterseniz, toptan satışın adresi Kuruyemiş Borsası’ndan kurutulmuş blueberry siparişi verebilirsiniz.

Blueberry Nedir?

dalında salkım halde duran blueberry meyveleri

Maviye çalan renginden dolayı “blue” ve küçük bir meyve olduğu için de “berry” kelimelerinin birleşimi ile oluşturulan blueberry meyvesi, ülkemizde daha çok mavi yemiş ya da yaban mersini adıyla tanınmaktadır. İçeriğimizin başında da söz ettiğimiz gibi sağlıklı beslenme ve doğal yaşam akımını takip eden kişilerin en favori besinlerinden biri olan blueberry için üzüm taneleri benzetmesi yapmak da sanıyor ki yanıltıcı olmayacaktır.

Tüm bu bilgiler ışığında blueberry nedir sorusunun yanıtı ise çalı formundaki Vaccinium bitkisinin mavi renkli besleyici yönü yüksek meyvelerdir şeklinde verilebilir. A, C, K ve E vitaminleri ve kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum gibi önemli minerallerce zengin olan blueberry’nin faydaları ise saymakla bitmiyor. Antioksidan özellikli, kan şekeri düzenleyici, idrar yollarını temizleyici, kolesterol seviyesini dengeleyici ve hafızayı güçlendirici etkileri, blueberry’nin sağlığa faydalarından yalnızca birkaçını oluşturuyor.

Blueberry Nerede Yetişir?

geniş bir kasenin içinde duran kurutulmuş blueberry meyveleri

Blueberry nedir, faydaları nelerdir sorularını öğrendikten sonra artık bu besleyici ve son derece lezzetli meyvenin anavatanı ve yetiştiği bölgeler hakkında daha fazla detay verebiliriz. İlk olarak Kuzey Amerika’da yetiştirildiği gözlemlenen ve taze olarak tüketmek yerine daha çok kuruyemiş olarak tüketilen blueberry, birçok rahatsızlığın tedavisini desteklemek amacıyla kullanılıyordu.

Amerika’nın ardından Avrupa ve daha sonra Asya’ya kadar yayılan blueberry meyvesinin 2000’li yıllarında başında ise Türkiye tarımına giriş yaptığını söylemekte fayda var. Buna göre ilk başta Karadeniz Bölgesi’nde seyrek de olsa yetiştirilmeye başlanan blueberry meyvesi, günümüzde gayet ulaşılabilir yemişlerden biri olarak değerlendirilebilir.

Buradan yola çıkıldığında, ılıman iklim kuşağında yetiştirilebilen blueberry’nin besleyiciliğinin yanı sıra ekonomik değeri yüksek bir meyve türü olduğunu da savunmak mümkün. Peki hem bu kadar sağlıklı, hem de bu kadar değerli bir meyve olan blueberry’yi nasıl tüketebilir, ne şekilde daha iyi değerlendirebilirsiniz?

Blueberry Nasıl Tüketilir?

blueberry ile yapılmış pembe renkli 2 bardak dolusu smoothie içecekleri

Mavi renkli, çok lezzetli ve tüm içeriğimiz boyunca belirttiğimiz gibi sağlığa son derece faydalı bir besin olan blueberry için sipariş verdikten sonra elbette bu meyveyi hangi şekillerde tüketeceğinizi de merak ediyor olmalısınız. Bu mavi yemişi bol suyla yıkadıktan sonra taze halde tüketebileceğiniz gibi kurutarak da kuruyemiş olarak tüketebilirsiniz. Üstelik kuru halde çok daha uzun süre dayanacağından ara öğünlerinizi tatlandırmak istediğiniz her an içinde muhafaza ettiğiniz kaptan kuruyemişlerinizi çıkarabilirsiniz.

Öte yandan blueberry reçeli yaparak kahvaltılarınızı da şenlendirebilmeniz mümkün. Buna benzer şekilde blueberry marmelatı yapabilir veya meyve sıkacağı kullanarak meyve suyu haline getirebilir, smoothie’ler hazırlayabilirsiniz. Ek olarak, pek çok farklı tatlı tarifinde yine blueberry kullanabileceğinizi söyleyebiliriz. Blueberry’yi tariflerinizi süslemek için kullanabileceğiniz gibi iç malzemesi olarak da değerlendirebilirsiniz.

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir.

Popüler Ürünler

altın çilek kurusu 5kgaltın çilek kurusu
Altın Çilek
İndirimli fiyat1.900,00 ₺ + KDV(%1)
ananas kurusu 5kgananas kurusu
Ananas Kurusu
İndirimli fiyat825,00 ₺ + KDV(%1)
Antep Fıstık Draje - Sütlü ÇikolatalıAntep fıstıklı sütlü draje
Antep Fıstık Draje - Sütlü Çikolatalı
İndirimli fiyat1.310,00 ₺ + KDV(%1)
Tükendi