Türkiye’den ve Dünyadan Öne Çıkan Kuruyemiş Markaları

Kuruyemişler lezzeti ve faydasından taviz vermeyen büyülü yiyeceklerdir. Büyülü, diyoruz çünkü yurt içi ve yurt dışında son yıllarda yapılan pek çok araştırma her bir yemişin insan sağlığına ayrı faydalarını da ortaya çıkardı!

Günlük bir avuç fındık yemenin, çekirdek çitlemenin, ceviz ya da badem tüketmenin uzun ve sağlıklı bir ömürle doğrudan ilişkisi var. Hal böyle olunca kuruyemiş sektörü de her geçen gün canlanıyor ve yeni girişimcilerini kazanıyor. E – ticaret ya da yeni bir kuruyemiş dükkânı açmak olsun, girişimciler bu alana da oldukça önem veriyorlar.

Bir büyük markanın zincirine katılanlar olduğu gibi lokal kalanları da var. Biz de sizin için bu çok ilgi çeken kuruyemiş sektörünün markalarını sıralayalım dedik. İşte Türkiye ve dünyadan çeşitli kuruyemiş markaları!

Dünyada Kuruyemiş Markaları

Kuruyemişçiliğe olan ilgi yalnızca ülkemizde değil, dünyada da artış gösteriyor. Farklı bölgelerin, ülkelerin kuruyemişlerine baktığınız zaman, bunlardan bazıları ülkemize de gelen ve tüketebileceğimiz ürünler oluyor. Bazı ürünleri ise duymuş olan kişilerin sayısı oldukça sınırlı.

1) Reekas Nuts Company

Tesisleri Amerika’nın Kaliforniya bölgesinde bulunan Reekas, çeşitli kuruyemiş ürünleri sunmaktadır. Coğrafî konumları gereği dünyanın en iyi kuruyemiş üretim firmalarından olduğunu söyleyen şirket, ürünlerini ABD, Çin, Japonya, Avustralya, Güney Kore, İspanya, İtalya ve Almanya başta olmak üzere pek çok ülkeye gönderiyor. Başlıca ürünler: ceviz, badem, yer fıstığı, Antep fıstığı, kaju. 1990 yılından bu yana sektörde yer alan şirketin bugüne kadarki müşterilerinin %89’u devamlı müşterileri oldu.

2) The Squirrel Brand Co

squirrel brand co logo, kuruyemiş markaları

Köklü bir şirket olan The Squirrel Brand Co sektöre adımı 1888 yılında atmıştır. O günden bugüne iş dünyası ve kuruyemiş alanında sayısız yenilik yapan marka, bağımsız bir aile şirketi olarak varlığını sürdürüyor. Farklı yöre ve çeşitler badem, ceviz tedarik edilebilen marka, karışık kuruyemişte de dünyaca biliniyor.

3) The Nut Shop

the nut shop logo, kuruyemiş markaları

The Nut Shop, Avustralya menşeli köklü bir firmadır. 1939 yılında kurulan marka, o günden bugüne aile üyelerinin devralmalarıyla işletmesini büyütür. Kurucu Karl Mendels’in vefatından sonra şubelerin birçoğu satılır ya da franchise olarak verilir.

Badem, fıstık, ceviz, kaju, macadamia ve yer fıstığı üretilen başlıca ürünlerdir. Bununla beraber çikolataları ile de meşhur olan marka, tüm çikolatalarını Avustralya’da, Sydney’de üretmektedir.

Türkiye’de Kuruyemiş Markaları

Bulunduğumuz coğrafya bizi kuruyemiş yetiştiriciliğinde önemli bir merkez haline getiriyor. Karadeniz’in fındığı, Gaziantep’in Antep fıstığı, Trakya Bölgesi’nin de kabak çekirdeği meşhurdur. Daha pek çok yemiş ülkemizin dört bir yanında yetiştirilmektedir. Bu da üretimde olduğu kadar soframızda da kuruyemişlerin varlığını önemli kılmaktadır. Her dönem talep edilen kuruyemişler gereği bizde de markalar kendilerini geliştirip büyümeye çalışırlar. İşte şimdi de Türkiye’den öne çıkan kuruyemiş markaları!

1) Tadım Kuruyemiş

tadım kuruyemiş logo, kuruyemiş markaları

1971 yılında İstanbul’da kurulan Tadım o tarihten itibaren paketli kuruyemiş sektörüne adım atan markalardan biridir. Ay çekirdeği, yer fıstığı, fındık içi, badem, leblebi ve ceviz markadan tedarik edebileceğiniz belli başlı ürünlerdir.

2) Peyman Kuruyemiş

peyman kuruyemiş logo, kuruyemiş markaları

Kuruyemiş markaları arasında ülkemizdeki kurumlardan biri de Peyman’dır. 1995 yılında Eskişehir’de kurulur ve ikramlık, çiğ kuruyemişlerin yanı sıra başlıca fındık, çekirdek, badem, yer fıstığı gibi ürünler bulunur.

3) Hacıbaba Kuruyemiş

hacıbaba kuruyemiş logo, kuruyemiş markaları

Gelelim Türkiye’deki kuruyemiş markaları listemizdeki diğer şirkete. 1989 yılında Ankara’da küçük bir kuruyemiş dükkanı olarak sektöre atılan Hacıbaba Kuruyemiş, daha sonra üretim faaliyetlerini büyüterek ülke geneline yayılmayı başarır.

E-ticaret alanında da Türkiye’nin öncü kuruyemişçileri arasında yer alan Hacıbaba Kuruyemiş ürünleri arasında belli başlı olarak şunlar vardır: fındık içi, kaju, badem, Antep fıstığı, leblebi.

4) Tuğba Kuruyemiş

tuğba kuruyemiş logo, kuruyemiş markaları

1980 yılında Aydın’da kurulan marka, kısa süre sonra ülkemizin çeşitli yerlerine de yayılarak gelişim göstermiştir. Badem, fındık, ceviz gibi belli başlı ürünleri bulabileceğiniz kurumda ayrıca kahve ve lokum ürünleri de bulunmaktadır.

Toptan Kuruyemiş’te Öncü Bir Firma: Kuruyemiş Borsası

kuruyemiş borsası logo, kuruyemiş markaları

Kuruyemiş Borsası olarak Türkiye’deki kuruyemiş markaları listemizi tamamlayabiliriz. Peki bizim nasıl bir tarihçemiz var? Toptan satış yapan bir kuruyemiş platformu olarak başlıca amacımız tüketicinin masraflarını en aza indirgemektir. Bununla beraber aracıları da mümkün mertebe azaltarak ürün tedarik etmede verimi ön planda tutmaktayız. Hacıbaba Dijital Pazarlama Şirketi bünyesinde e – ticaretimizi sürdürüyoruz. Yerimizse Ankara, Kahramankazan’dadır.

Online alışveriş sisteminin günden güne popüler hale gelmesi, her sektörü hareketlendirdiği gibi kuruyemiş alanında da etkili sonuçlar doğuruyor. Biz de bu talebi ve dijitalleşme ile beraber değişen alışveriş sistemini anlıyor ve buna göre hareket ediyoruz.

Geniş yelpazeye sahip olduğumuz ürün ağımız sayesinde sitemizde gezinenlerin büyük bir yüzdesinin aradıklarını bulmalarını gururla belirtmek isteriz. Ürünlerimizi tek bir kategoride sınırlanmak mümkün olmadığından başlıklar halinde giderek tedarik edebileceklerinizin bir listesini derledik.

Kuruyemişler

Bir online alışveriş platformu olarak kuruyemiş markaları arasında yerimizi aldığımız gibi her damağa hitap eden zevkleri ve tatları da bir arada barındırıyoruz.

  • Antep fıstığı
  • Ay Çekirdeği
  • Badem
  • Ceviz
  • Fındık
  • Kabak Çekirdeği
  • Kaju
  • Karışık Kuruyemiş
  • Leblebi
  • Mısır
  • Soslu ürünler
  • Yer Fıstığı

Kuru Meyveler

Raf ömrü uzatılan ve kurutularak mevsimi dışında tüketilmesine olanak sağlanan kuru meyveler de tedarik edebileceğiniz popüler ürünlerimizi oluşturmaktadır.

  • Hurma
  • İncir
  • Kayısı
  • Tropikal Meyve Kuruları
  • Üzüm

Çay ve Kahveler

Çay ve Türk kahvesinin yanı sıra dünya kahvelerini de tedarik edebilmenizi sağlıyoruz. Dünya kahveleri arasında; filtre kahve, Brezilya kahvesi, Espresso ve Costa Rica kahvesi bulunmaktadır.

Pastanelikler

Tatlı, pasta alanında da mutfağınıza girebilecek ürünleri muhafaza ederek kuruyemiş markaları arasındaki yerimizi koruyor ve rekabeti sürdürüyoruz.

  • File Antep Fıstığı
  • Badem Tozu
  • File Fındık
  • Antep Fıstığı Tozu
  • Fındık Tozu
  • Soyulmuş Çiğ Badem
  • Pirinç Badem

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir.

Popüler Ürünler

altın çilek kurusu 5kgaltın çilek kurusu
Altın Çilek
İndirimli fiyat1.900,00 ₺ + KDV(%1)
ananas kurusu 5kgananas kurusu
Ananas Kurusu
İndirimli fiyat825,00 ₺ + KDV(%1)
Antep Fıstık Draje - Sütlü ÇikolatalıAntep fıstıklı sütlü draje
Antep Fıstık Draje - Sütlü Çikolatalı
İndirimli fiyat1.310,00 ₺ + KDV(%1)