Mucizevi Kuruyemiş: Goji Berry Faydaları

Sizi, son zamanların en popüler meyvelerinden bir tanesi ile tanıştıralım: Goji Berry! O bir sağlık kaynağı, bir gençlik iksiri… Hem meyve hem de kuruyemiş olarak tüketilebilen bir gıda. Pek çok kişi, sağlık faydaları nedeni ile goji berryi günlük beslenme planlarının içerisine dahil ediyor. Peki, goji berrynin faydaları nelerdir? Goji Berry nelere iyi gelir? Bu soruların cevaplarını sizler için derledik!

Asya’dan Tüm Dünyaya Yayılan Lezzet: Goji Berry

Faydalarına geçmesen önce, kuruyemişimizi yakından tanıyalım… Goji Berry; goji ya da wolfberry olarak da anılmaktadır. Asya kıtasından gelmekte ve asya mutfağının içerisinde yüzyıllardır kullanılmaktadır. Goji berry ayrıca alternatif tıbbın en önemli hammaddelerinden bir tanesidir. Özellikle Çin, Kore, Vietnam ve Japonya’da modern tıbbın yaygınlaşması öncesinde kullanılan bir beşindir.

Goji berry, Asya mutfağında pek çok farklı sekide tüketilebilmektedir. Reçel ya da komposto gibi tatlı olarak, pilav ya da sulu yemeklerin içerisinde ve tabii ki atıştırmalık halinde…

21. yüzyılın başlarından beri, goji berry Batı dünyasında kendine yer bulmaya başlamıştır. Kimi zaman kurutulmuş bir ara ogün olarak, kimi zaman yoğurt ya da müsli içerisinde kendine yer bulmaktadır. Püresi, yağı, suyu; kısacası her şeyinden faydalanılan bir besin haline gelmiştir.

goji berry faydaları

Bir Küçük Mucize: Goji Berry Faydaları

Goji berry meyvesi ile tenistik! Sıra geldi bu değerli beşinin faydalarına göz atmaya… Önce içerdiği maddelere bakacağız, hemen akabinde de bu maddelerin iyi geldiği potansiyel rahatsızlıkları sıralayacağız.

  • Gözlere ve Nezleye iyi Gelir: Vitaminler

Mutfaklarımızın yeni yıldızı goji berry için “içerisinde yok yok!” desek yeridir. Öncelikle vitaminlere bakalım… Goji Berry, özellikle A ve C vitaminleri açısından zengindir.

Gözler için oldukça önemli olan A vitaminini içeren bir kaynak olması, onu özellikle gelişme çağındaki çocukların beslenme düzenine dahil etmektedir. Soğuk algınlığı ya da nezle gibi rahatsızlıklara karşı vücuda kalkan oluşturan C vitamini içermesi ile de kış mevsiminde tüketiminin arttığı görülmektedir.

  • Sağlıklı Saçlar ve Kansızlıkla Mücadele İçin: Mineraller

Goji Berry ayrıca, vücudun ihtiyacı olan mineralleri sağlama açısından da önemli bir beşindir. İçerisinde demir ve çinko bulunmaktadır. Kansızlık şikayeti olanlar için demir oldukça önemlidir. Bu kişiler goji berry tüketerek kansızlık sorunu ile başa çıkabilirler. Çinko ise saç ve tırnakların sağlıklı uzaması için gerekli olan bir mineraldır. Saç dökülmesi ve zayıf tırnaklarla mücadelede goji berry iyi bir yardımcıdır.

goji berry faydaları

  • Hem Lezzetli Hem Sağlıklı: Kilo Kontrolü

Oldukça düşük kalorili olan goji berry, son zamanlarda diyet menülerine de girdi. Bunun nedeni bu meyvenin zayıflatması değil! Küçük porsiyonları, tatlı bir lezzete sahip olması ve bol lif içermesi ile diyet yapanlarca tercih ediliyor. Yüksek kalorili ve zararlı bir çikolata yerine; yine aynı şekeri size verecek, ağzınızı tatlandıracak birkaç goji berry tanesi, kilo kontrolünde size yardımcı olabilir.

  • Gençlik İksiri: Antioksidanlar

Çeşitli çalışmalar, goji berry içerisindeki bir takım maddelerin antioksidan olarak işlev gösterdiğini kanıtlamaktadır. Bu lezzetli meyveye kırımızı rengini veren zeaxatin isimli madde, aynı zamanda değerli bir antioksidandır! Safranda ve dolmalık biberde de bulunan bu madde, hücre yapisi için oldukça değerlidir. Hücrelerde radyasyon ya da duman sonucunda meydana gelen bozulmaları onarır. Bu da cilt ve göz sağlığı için oldukça önemlidir!

  • Goji Berry Yemeden Önce Dikkat Etmesi Gerekenler

Birlikte inceledik, bu goji berry bir harika! Okudukça gerçekten insanın her öğün arasında yiyesi geliyor… Ancak, dikkat! Düşük kan şekeri olan kişiler, kan sulandırıcı kullananlar, yüksek ya da düşük tansiyondan şikayetçi olanlar, hamleler ve emzirenler, ya da bilinen alerjileri olanlar; bu lezzetli yemisi yemeden önce doktora danışmalıdır.

Perakende kuruyemiş alışverişleriniz için Hacıbaba Kuruyemiş‘i, toptan kuruyemiş ihtiyaçlarınız için ise Kuruyemiş Borsası‘nı takip etmeyi unutmayın!

3 yorum

Tevfikk Seçkin

Tevfikk Seçkin

kurt üzümü olarak da biliniyor mesela eskiden kurtlar bu kuruyemişin sarmaşıklarının arasına gizleniyormuş

İlker Salık

İlker Salık

Yakın zamanda okuduğum bir habere göre de Aydın’da goji berry yetiştiriliyor ve epey satılıyor. farklı bölgelerin ürünlerine talep giderek artıyor

 sevil

sevil

güzel bi gıda, tatma fırsatım oldu. Türkiyede de Kahramanmaraşta üretilmeye başlandı

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir.

Popüler Ürünler

altın çilek kurusu 5kgaltın çilek kurusu
Altın Çilek
İndirimli fiyat1.900,00 ₺ + KDV(%1)
ananas kurusu 5kgananas kurusu
Ananas Kurusu
İndirimli fiyat825,00 ₺ + KDV(%1)
Antep Fıstık Draje - Sütlü ÇikolatalıAntep fıstıklı sütlü draje
Antep Fıstık Draje - Sütlü Çikolatalı
İndirimli fiyat1.310,00 ₺ + KDV(%1)
Tükendi