pastane vitrininden görünen pastane tatlıları

Pastane tatlıları, eşsiz lezzetinin yanı sıra mükemmel görünümü ile pastanelerin vitrin ve raflarına albenili bir görünüm kazandırıyor. Tatlı ve pasta tutkunları, tüm tatlı çeşitlerini çok sevse de bazılarının yapımı, görünümü ve lezzeti onları ayrı bir yere koymaya yetiyor.

Pasta şeflerinin tecrübeli elleriyle ve incelikle hazırlanan pastane tatlıları, kimi zaman en güzel sohbetleri taçlandırıyor kimi zaman ise en özel anlara konuk oluyor. İştah kabartan görünümü ve eşsiz lezzetiyle pastane müşterilerinin gönlünde taht kuran bu tatlıların en önemli özelliklerinden biri ise elbette ki tazeliği.

En taze ve kaliteli kuruyemişin adresi Kuruyemiş Borsası olarak bugünkü içeriğimizde en sevilen pastane tatlılarına yer veriyoruz. Bu tatlıların içerisinde kalite, lezzet ve bolca da kuruyemiş var!

Popüler Pastane Tatlıları

Şeflere özgü tarifleri, eşi benzeri olmayan görünümü ve kaliteli ve tazeliği ile bazı pastane tatlıları diğerlerinden bir adım öne çıkıyor. Eğer siz de bir pastane işletmecisi iseniz ve işletmenizin vitrininde bu tatlılar yoksa hemen kolları sıvayıp bu şahane tatlılara yer vermelisiniz. İşte müşterilerinizin hayır diyemeyeceği en sevilen pastane tatlıları!

Fıstıklı Baklava

en popüler pastane tatlıları arasında yer alan fıstıklı baklava

Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan fıstıklı baklava, pastane raflarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yapımı oldukça zahmetli bir tatlı çeşidi olan fıstıklı baklava, her ne kadar kalorisi yüksek olsa da baklava severler tarafından tutkuyla tüketiliyor.

Osmanlı mutfaklarından bugüne dek varlığını sürdürmüş olan fıstıklı baklavayı asıl lezzetli kılan ise elbette ki tecrübenin yanı sıra yapımında kullanılan taze ve kaliteli fıstıklar.

Dilerseniz siz de baklava yapımında Kuruyemiş Borsası’nın kendine has rengi ve kokusu ile tatlı, pasta ve baklavalara tat katan boz Antep fıstığı ürününü tercih edebilirsiniz. Öte yandan hazırladığınız fıstıklı baklavanın görselliğini arttırabilmek adına tariflerinizde file Antep fıstığı kullanabilirsiniz.

Aşure

bir kase aşure

Lezzetiyle Osmanlı’dan bu yana ağızlara tat katan pastane tatlıları arasında aşure de var. Taze kuruyemiş çeşitleri, kuru meyveler ve tahıllı ürünler ile hazırlanan aşure aynı zamanda pek çok farklı damak lezzetine hitap eden tatlı çeşitleri arasında yer alıyor. İçerisinde hayvansal ürünler barındırmaması ise aşureyi vegan beslenmeyi tercih eden kişiler için de tercih edilebilir kılıyor.

Eğer geniş bir müşteri kitlesine hitap etmek istiyorsanız, pastane menünüzde mutlaka yıllar geçse de popülerliğini koruyan aşure lezzetine yer vermenizi öneririz. Aşure tatlısı malzeme listesinde yer alan aşurelik buğday ve diğer tüm kuruyemiş ve kuru meyve ihtiyaçlarınız için ise elbette Kuruyemiş Borsası’nı tercih edebilirsiniz.

Keşkül

bir kase keşkül

Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlı çeşitleri arasında hatrı sayılır bir yere sahip olan keşkül de pastanelerin olmazsa olmaz tariflerinden. Besleyici yönü ve enerji veren bir tatlı olması keşkülü, çocuk yaşlı fark etmeksizin en sevilen pastane tatlıları arasında önemli bir konuma yükseltiyor.

Tam kıvamında keşkül hazırlamak diğer tatlı çeşitlerinin yapımında olduğu gibi uzun yıllara dayanan bir tecrübe gerektiriyor. Hazırlayacağınız keşküllerin eşsiz bir lezzete sahip olacağından şüphemiz yok. Fakat görsel anlamda da müşterilerinizi tatmin etmek isterseniz tatlılarınızın üzerini Kuruyemiş Borsası’nın badem tozu ve file badem çeşitleri ile süsleyebilirsiniz.

Yumuşacık dokusu ve eşsiz lezzeti ile pastane müşterilerinin favori tatlılarından biri olan keşkül, eğer hala pastanenizde yok ise mutlaka en kısa sürede eklemenizi öneririz.

Ay Çekirdekli Kurabiye

ay çekirdekli kurabiye

Son dönemin popüler pastane tatlılarından bir diğeri de ay çekirdekli kurabiye. Lezzetini de tıpkı ismi gibi ay çekirdeğinden alan nefis tatlı kısa sürede farklı lezzetler denemeyi seven pastane müşterilerinin favorisi haline gelmiş durumda.

Kuruyemişli atıştırmalıklar arasında en sevilen ürünlerden biri olan ay çekirdekli kurabiye, aynı zamanda lezzetli bir alternatif olarak öne çıkıyor. Müşterilerinizin hayır demekte zorlanacağı ay çekirdekli kurabiyeler için tarifin temelin oluşturan ay çekirdeği içini Kuruyemiş Borsası üzerinden en taze şekilde temin edebileceğinizi de belirtelim.

Makaron

bir kutu makaron

Ünü Fransız mutfağından dünyaya yayılan rengarenk makaronlar, göz dolduran görünümleri ve mükemmel lezzetleri ile ülkemizde de epey popüler. Pastane vitrinlerinde ışıl ışıl parlayan ve yoldan geçenleri kendine hayran bırakan makaronlara, müşterilerinin beğenisini kazanmak isteyen tüm pastane işletmecilerinin raflarında yer vermesi gerekiyor.

Antep fıstığı, çikolata, çilek, badem ve daha pek çok farklı malzeme ile hazırlanan, böylece de lezzetini bambaşka boyutlara taşıyan makaron, bu yönü ile farklı damak zevklerine de hitap ediyor.

Bu doğrultuda siz de işletmenizi, giderek popüler hale gelen makaron için en doğru adres haline getirmek isterseniz raflarınızı taze ve rengarenk makaronlar ile süsleyebilirsiniz.

pastane tatlıları arasından seçim yapan adam

Sizler için bu yazımızda en sevilen pastane tatlılarına yer verdik. Elbette listemize eklemediğimiz fakat yaygın olarak tercih edilen daha pek çok tatlı çeşidi bulunuyor. Eğer sözünü ettiğimiz pasta ve tatlılar henüz menünüzde yok ise en kısa sürede eklemenizi ve müşterilerinizi bu lezzetlerden mahrum bırakmamanızı öneririz. 

Öte yandan taze, kaliteli ve uygun fiyatlı pastanelikleri ile fırın ve pastane işletmecilerinin en çok tercih ettiği markalardan biri olan Kuruyemiş Borsası’nda, vitrin raflarında sergileyeceğiniz tatlılara lezzet katacak kuruyemiş çeşitlerini bulabilirsiniz.

Tüm kullanıcılarının ihtiyaçlarını, güvenli ödeme seçeneği ile en hızlı şekilde karşılayan Kuruyemiş Borsası’nın pastanelik ürünlerine hızlı kargo ve uygun fiyat seçenekleri ile hemen sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ihtiyacınız olan kuruyemiş çeşidini seçmek ve tek tıkla siparişinizi oluşturarak kapınıza kadar gelmesini beklemek!

Kuruyemiş konusundaki uzmanlığımız ile sizler için hazırladığımız diğer faydalı içerikler için blog sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

Son olarak birbirinden lezzetli kuruyemişler ile hazırlanan en hafif tatlı tarifleri için Kuruyemişlerin Taçlandırdığı Lezzetli ve Hafif Tatlılar başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir.

Popüler Ürünler

altın çilek kurusu 5kgaltın çilek kurusu
Altın Çilek
İndirimli fiyat1.900,00 ₺ + KDV(%1)
ananas kurusu 5kgananas kurusu
Ananas Kurusu
İndirimli fiyat825,00 ₺ + KDV(%1)
Antep Fıstık Draje - Sütlü ÇikolatalıAntep fıstıklı sütlü draje
Antep Fıstık Draje - Sütlü Çikolatalı
İndirimli fiyat1.310,00 ₺ + KDV(%1)